2021 AGÜ İngilizce Muafiyet Sınavı

03 Sep 2021

2021 AGÜ İngilizce Muafiyet Sınavı

2021 AGÜ İngilizce Muafiyet Sınavı çevrimiçi(online) olarak 15/16 Eylül’de gerçekleştirilecektir.

  1. AGÜ İngilizce Muafiyet Sınavı

Muafiyet sınavının amacı, 2021 -2022 Akademik yılında Abdullah Gül Üniversitesi’ni yeni kazanmış tüm öğrencileri İngilizce bilgilerine göre doğru seviyelere yerleştirmektir. EEE sınavının tam adının İngilizce Muafiyet ve Seviye Belirleme Sınavı olduğuna dikkatinizi çekmek isteriz. AGÜ Hazırlık Programının, Foundation (Öğrencilerin sıfırdan başladığı temel seviye) ile 4. Seviye (Öğrencilerin iyi İngilizce bilgisine sahip olduğu ve hazırlıktan çıkmaya yakın olduğu) arasında çeşitli seviyelere dayalı olarak ilerlediğini öğreneceksiniz. Eğer EEE sınavına katılmazsanız, doğrudan 0. Seviyeye yerleştirilirsiniz. Bu yüzden, İngilizce bilginizin hazırlıktan tamamen muaf olacak kadar iyi olmadığını düşünseniz bile, sınava girip Hazırlık programını size zaman kazandırarak daha erken bitirmenize olanak verecek olan daha yüksek bir seviyeye yerleştirilme durumunuzun olup olmadığını görmeniz önem taşımaktadır.

Bu muafiyet sınavının sonucunda:

  • Eğer bir öğrenci, İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinde yüksek düzeyde yetkinlik gösterirse, İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olacak ve bölüm derslerine kaydolma hakkı kazanacaktır.
  • Eğer bir öğrenci, İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinde kısmi düzeyde yetkinlik gösterirse, İngilizce Hazırlık Programı’nın düşük seviye derslerini almaktan muaf olacaktır.
  • Eğer bir öğrenci, basit düzeyde İngilizce bilgisine sahipse, İngilizce HazırIık Programı’nın “Başlangıç” seviyesinden muaf olacak ve programın tüm derslerine 1. Seviyeden başlayacaktır.
  • Eğer bir öğrenci, İngilizce bilmiyorsa, İngilizce HazırIık Programı’na “Başlangıç” seviyesinden başlayacaktır.  

 

Öğrencileri etkin bir biçimde seviyelere ayırmak için, İngilizce Muafiyet Sınavı iki bölüme ayrılmıştır.

Bölüm 1 (Başlangıç)

Yabancı uyruklu olmayan tüm öğrenciler bu kısa ve basit sınava girmek zorundadırlar. Sınavda gösterdikleri performansa bağlı olarak, öğrenciler İngilizce Hazırlık Programı’nın ya başlangıç seviyesine ya da birinci seviyesine yerleştirilirler veya İngilizce Muafiyet Sınavı’nın ikinci bölümüne girmeye hak kazanırlar.  

Bölüm 2 (Başlangıç Sonrası)

Bu bölüme 2021 girişli tüm yabancı uyruklu öğrenciler ve Bölüm 1’de başarılı olan tüm Türk öğrenciler girebilir. 

Özet Bilgileri İçeren Tablo

2021 Girişli Öğrenciler

Tüm 2021 girişli öğrenciler, 13 Eylül Pazartesi saat 14:00’te başlayacak olan sınavla ilgili bilgilendirmelerin yapılacağı tanıtım oturumlarına katılacaklardır. Sırasıyla,

Türk Uyruklu Öğrenciler

İngilizce Muafiyet Sınavı, Bölüm 1, 15 Eylül Çarşamba saat 09:15’te başlayacaktır. 

Bölüm 1 Sonuçlarına Göre

“Başlangıç Seviyesi”

 

Seviyesi “Başlangıç” olarak belirlenen öğrenciler, başka sınava girmeyeceklerdir. İngilizce Hazırlık Programı’na 23 Eylül Perşembe günü saat 8:10’da Başlangıç seviyesinden başlayacaklardır.  

“Seviye 1- Değişmeyen”

 

Seviyesi 1 olarak belirlenen öğrenciler, başka sınava girmeyeceklerdir. İngilizce Hazırlık Programı’na 23 Eylül Perşembe günü saat 8:10’da Seviye 1 olarak başlayacaklardır   

“Değişken Seviyeler”

 

Seviyesi, değişken olarak belirlenen öğrenciler, İngilizce Muafiyet Sınavı’nın ikinci bölümüne gireceklerdir. İkinci Bölüm, Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma becerilerini ölçen dört farklı sınavdan oluşacaktır ve 16 Eylül Perşembe günü saat 08:00’da başlayacaktır.

Seviyesi, değişken olarak belirlenen öğrenciler, 16 Eylül Perşembe günü yapılacak sınavların sonuçlarına bağlı olarak, ya İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olacaklardır ya da programa Seviye 1, Seviye 2, Seviye 3, ya da Seviye 4 derslerinden başlayacaksınız. Her bir seviye için Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma sınavları 23 Eylül Perşembe günü saat 08:10’da yapılmaya başlanacaktır.   

Yabancı Uyruklu Öğrenciler

 

İngilizce Muafiyet Sınavı, İkinci Bölüm (16 Eylül)

 

Yabancı uyruklu öğrenciler, İngilizce Muafiyet Sınavının İkinci Bölümü’ne gireceklerdir. İkinci Bölüm Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma Becerilerini ölçen dört sınavdan oluşacaktır ve 16 Eylül Perşembe günü saat 08:00’da başlayacaktır. 

Bu sınavların sonuçlarına bağlı olarak, yabancı uyruklu öğrenciler ya İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olacaklardır ya da programa Seviye 1, Seviye 2, Seviye 3, ya da Seviye 4 derslerinden başlayacaklardır. Her bir seviye için Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma sınavları 23 Eylül Perşembe günü saat 08:10’da yapılmaya başlanacaktır. 

 

 

  1. Öğrenmenin ve değerlendirmenin çevrimiçi boyutuna hazırlık

Herkes gibi sizin de bildiğiniz üzere, tüm dünyada eğitim sistemleri ciddi kesintiye uğramakta ve devam eden bir belirsizlik içindedir. AGÜ Dil Okulunda ve üniversitemizin diğer bölümlerinde kesin olan durumlar şunlardır:

  1. 2021-2022 Akademik yılında eğitim-öğrenimin hem yerleşkede hem de dijital ortamlarda sunulması hedeflenmektedir.
  2. 2021 İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS), İnternet üzerinden (çevirimiçi-online) olarak yapılacaktır.
  3. İngilizce Muafiyet Sınavı’ndan önce sizleri sistemimize alıştırmak ve sınav öncesi duyabileceğiniz stresi ve kaygıyı azaltmak için İnternet üzerinden sınavla ilgili bilgilendirmelerin yapılacağı tanıtım oturumlarına katılmalısınız.  

2021 girişli tüm öğrencilerimiz kendilerini dijital olarak alacakları eğitime hazırlamak üzere gereken tüm adımları atmak zorundadırlar. Öğrencilerimizin, tanıtım oturumlarına katılmaları, Eylül ayının ortasında İnternet üzerinden çevirimiçi olarak yapılacak olan İngilizce Muafiyet Sınavı için özellikle önem taşımaktadır. Lütfen aşağıdaki adımları takip edin:

1. Kayıt yaptırıp resmi olarak AGÜ öğrencisi olur olmaz, 10 haneli AGÜ Öğrenci Kimlik numaranızı Öğrenci İşlerinden(mail adresi: oidb@agu.edu.tr ) öğrenin ve ezberleyin. Dil Okulumuzun Online Öğrenme Yönetim Sistemi olan “Schoology”yi kullanmaya başlayın ( https://agu.schoology.com ). Schoology kullanıcı adınız 10 haneli öğrenci numaranızdır. (veya AGÜ e-mail adresinizi de kullanabilirsiniz, e-mail hesabınızla ilgili bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz). Schoology geçici şifreniz ise; 

Baba adınızın ilk harfi (büyük olarak) + anne adınızın 2. harfi (küçük olarak) + Nokta işareti(.)+ T.C. Kimlik numaranızın son 5 hanesi.

Örnek: Baba adı: AHMET, Anne Adı: ZEYNEP, TCKN: 12345678901 ise à Geçici Schoology şifreniz ( Ae.78901 ) şeklinde toplam 8 haneli olacaktır.

Şifrenizi girerken lütfen büyük harf-küçük harf ayrımına ve aradaki nokta işaretine dikkat ediniz. Bu şifre geçici şifre olduğundan, ilk girişte değiştirmeyi unutmayınız. Schoologyde( https://agu.schoology.com ) şifre değişimini, sağ-üst köşedeki adınızın olduğu kısma tıklayarak, Settings menüsünden yapabilirsiniz. Schoology’ye giriş yapamazsanız, yabancidiller@agu.edu.tr adresine e-posta göndererek yardım alabilirsiniz.

2.     Schoology profilinizi oluşturun. Yüzünüzü açık bir şekilde gösteren bir portre fotoğrafınızı profil fotoğrafı olarak kullanmanız oldukça önemlidir.

3.     Schoology’yi nasıl kullanacağınızı yakında daha iyi öğreneceksiniz. Ancak Schoology üzerinde Courses (Dersler) bölümünde UT (ve bölümünüzün) adını taşıyan bir ders görmeniz gerekir.

4.     Bu dersin sayfasına girin. Burada bölümün diğer öğrencilerinin yanı sıra size yardımcı olacak bir İngilizce öğretim görevlisi ile iletişim kuracaksınız. Ayrıca, Muafiyet Sınavı hakkında daha detaylı bilgiler almaya ve ardından Hazırlık Programımız hakkında daha fazla bilgi edinmeye başlayacaksınız.

2021 AGÜ Dil Okulu İngilizce Muafiyet Sınavının (EEE) 15/16 Eylül tarihlerinde yapılacağını unutmayın. Sınav İnternet üzerinden (çevirimiçi-online) yapılacağı için bu tarihlerde AGÜ kampüsüne gelme planları yapmanıza gerek yoktur.

Muafiyet Sınavı (1. Bölüm) 15 Eylül Çarşamba saat 09.15'te başlayacaktır. Sınava başlamak için en geç 09:00'da hazır olmanız gerekmektedir.

Sınava girmek için hem Schoology'de hem de Zoom’da oturum açmış olmalısınız. (Sınavın Zoom giriş bilgisi daha sonra yine buradan paylaşılacaktır).

Muafiyet Sınavında (Bölüm 1), siz sınavdayken öğretim görevliniz de bir yandan kameranızdan sizi izleyecektir. Bu yüzden bilgisayar kameranızın veya harici bir kameranın yüzünüzü gösterir şekilde açık olduğundan emin olun. Dilerseniz, bilgisayarınızda sınav olurken kamera olarak bir akıllı telefon kullanabilirsiniz. Fakat telefonunuzu hem kamera hem de sınava girdiğiniz cihaz olarak kullanamazsınız. Bunun nedeni, siz telefonda sınav yapmaya çalışırken öğretim görevlinizin sizi kameradan göremeyecek olmasıdır. Yani, sınava girmek için telefon kullanıyorsanız, kamera olarak kullanmak için ikinci bir cihaz kullanmanız gerekmektedir.

Bu süreçler şu an size biraz karmaşık geliyor olabilir ancak 13-14 Eylül günleri yapılacak olan sınavla ilgili bilgilendirmelerin yapılacağı tanıtım oturumlarına katıldığıınız taktirde tüm bu süreçler sizin için daha net hale gelecektir.  

Bol şanslar!